Zondagskinderen!

Puppygeluk...

De geboorte

8 januari 2012: Precies zoals we van Chass gewend zijn gaat de geboorte van haar pupjes heel voorspoedig. De temperatuurdaling die de naderende bevalling aankondigt, zet al vrij vroeg in waardoor we lang moeten wachten. Maar als de bevalling dan ook daadwerkelijk begint, verloopt het heel relaxed. Alle pups worden keurig in het vlies geboren. Chass bevrijdt ze snel uit het vlies, kauwt de navelstreng door en likt de pups schoon en droog. De pupjes kruipen allemaal, zonder uitzondering, binnen een paar minuten naar de tepel en beginnen te drinken. Als de eerste 4 pups geboren zijn neemt Chass een lange pauze. Het pupje dat daarna geboren wordt, leeft helaas niet meer. Dat is een flinke tegenvaller en erg verdrietig, maar het pupje dat vervolgens wordt geboren maakt ons gelukkig weer blij. Een flinke reu die heftig spartelt in het vlies laat ons glimlachen en zodra Chass hem bevrijd heeft van het vlies kruipt hij net als de anderen direct naar de warme tepel. De laatste pup is geboren. Chass is moe, maar heeft een tevreden uitstraling. We zijn echt ontzettend trots op haar, ze heeft het super gedaan, is een perfecte moeder en wij gaan heerlijk genieten van deze 5 prachtige pupjes!

de bevalling gaat beginnen

het eerste pupje!

even op adem komen voordat de
volgende weeën beginnen

opnieuw een prachtig pupje

net geboren, nog helemaal nat

nog lang niet droog, maar wel al richting de warme tepel kruipen


De dracht4 januari 2012, 8 weken dracht:
Wat gaat het hard!!! Vandaag hebben we de huiskamer weer omgebouwd en de werpkist opgezet. En wat is dat toch bijzonder: De kist staat nog niet klaar of Chass ligt er al in en ze claimt die plek direct. Als Flex of Maresa komen kijken, krijgen ze allebei een snauw, "wegwezen meiden". Chass maakt meteen duidelijk dat dit nu haar domein is. Wat gaat er toch in dat koppie om?
Als Chass ligt te slapen beweegt haar buik enorm, de pups zijn heel beweeglijk.
Nog een weekje...

29 december 2011, 7 weken dracht:
Chass is nu 7 weken drachtig. Haar anders zo slanke figuurtje is nu toch echt verdwenen en ze ziet er iets minder elegant uit dan we van haar gewend zijn.
Het gaat gelukkig heel goed, ze is super aanhankelijk en aanhalig en vindt het heerlijk om samen op de bank te liggen ;-)).
En... we hebben deze week voor het eerst gevoeld dat de pups bewogen!

21 december 2011, 6 weken dracht:
Het gaat goed met Chass. Ze begint al een mooi klein buikje te krijgen!
Ze voelt zich blijkbaar nog goed fit, want ze doet in alles met de andere honden mee.
Maar... eten, dat doet ze niet, ze vréét ;-).

7 december 2011:
Hoera hoera! Vanmiddag zijn we met Chass bij de echostudio geweest en we weten het nu zeker, Chass is drachtig. We zijn zooooo blij! Als alles goed gaat mogen we de pupjes rond 11 januari verwachten. We kijken er heel erg naar uit!

© C. van der Sijs