Hiephiephoera, ze zijn geboren!

Lieve mooie happy Flex...
het hele stel compleet, 2 teefjes en 7 reutjes!

De geboorte

Een beetje nerveus waren we wel ... Flex was zo ontzettend dik geworden dat we enorm benieuwd en ook wel een beetje gespannen waren hoeveel pups er zouden komen en nog veel spannender, hoe zou de bevalling gaan als Flex echt zoveel pups bij zich zou dragen. Donderdagavond begon de lichaamstemperatuur van Flex te dalen, we wisten dat de geboorte van de pups niet lang meer op zich zou laten wachten. Vrijdagmiddag kwam dan ook het eerste pupje probleemloos op de wereld. Met een gewicht van ... 630 gram (!), een erg zware pup. Aan de ene kant waren we blij, het aantal pups zou dan hopelijk niet al te gek veel zijn, maar aan de andere kant, als het allemaal zulke zware pups zouden zijn, hoe zou de bevalling dan verder verlopen ... Nr 2 volgde, 590 gram, nr 3 was 630 gram, nr 4 en 5 waren 560 en 580 gram en nr 6 ... die wilde niet komen ... Na een tijd wachten, een weeënopwekkend middel te hebben gegeven en Flex die duidelijk aangaf dat het haar een beetje te veel werd, hebben we midden in de nacht met de dierenarts overlegd die al snel aangaf dat we maar naar de kliniek toe moesten komen, we zouden overgaan tot een keizersnede. Om 04.00 uur zaterdagochtend stonden beide dierenartsen Klaas en Gineke (super bedankt allebei!) klaar en werd al snel duidelijk dat Flex nog 4 pups bij zich droeg die allevier nog leefden! Daar waren we natuurlijk heel erg dankbaar voor, want diep in ons hart waren we bang dat pupje nr 6 het misschien niet gehaald zou hebben. Maar met een mooie 670 gram (geen wonder dat het allemaal niet meer vanzelf ging ;-))), kwam pupje nr 6 ter wereld en met hem nog 3 anderen. Het is heel bijzonder, deze pups hebben de zwaarste gewichten die we ooit hebben gehad. Zelfs als ze allemaal 200 gram minder hadden gewogen waren we ook nog heel erg tevreden geweest ;-)). Nu proberen we allemaal een beetje bij te komen, Flex voldoende rust te geven, haar te laten herstellen van de operatie en zorgen dat de melkgift goed op gang komt, zodat deze dikkertjes nog dikker kunnen worden ;-)).

een uurtje voor de bevalling,
chillen op de bank;-))

de eerste twee pupjes zijn zojuist geboren!
27 februari - Dracht 7 weken

Met Flex gaat het goed! Ze eet als een dijkgraver en groeit prima zoals jullie kunnen zien.
Nog een week of 2...

6 februari - De echo

Hoera, we weten het nu zeker: Flex is drachtig! Opnieuw zijn we naar Studio Kiekeboe gegaan om een echo te laten maken en zodra het echoapparaat over de buik van Flex gleed was er geen twijfel mogelijk, de "bolletjes" waren direct te zien en zweefden over het scherm. We zijn echt geweldig blij dat Flex pupjes gaat krijgen. Maar eerst nog 5 weken wachten...

Dekking

Nadat we al een aantal keren bij de dierenarts waren geweest om het progesteron hormoon te laten bepalen dat het goede dekkingstijdstip aangeeft, ben ik op 9 en 10 januari met Flex naar haar partner Spirit toegereden om haar te laten dekken. Blijkbaar was het tijdstip ook inderdaad goed, want Flex, uiteraard ingeleid door een kort verleidingsspelletje ;-)), liet zich probleemloos door Spirit dekken.
Nu gaan we duimen, want over een week of 4 laten we een echo maken om te kijken of we inderdaad pupjes mogen verwachten!

C. van der Sijs