De pups van Chass en Abraxas zijn geboren!

O-nestje: 3 reutjes en 4 teefjes

De geboorte

Precies zoals we van Chass gewend zijn ging de geboorte van haar pups ook nu weer helemaal volgens het boekje. Op maandagochtend was haar temperatuur gedaald, in de nacht van maandag op dinsdag was ze een beetje onrustig en dinsdagochtend werd de eerste pup geboren. Een flinke dame! Alsof het haar nauwelijks moeite kostte, heeft Chass 7 flinke pups op de wereld gezet. De lichtste weegt 470 g en de zwaarste maar liefst 570 g. Allemaal behoorlijke zwaargewichten dus! En wat heeft Chass het weer fantastisch gedaan, helemaal relaxed, zonder problemen en - ook niet onbelangrijk - gewoon overdag (wel zo prettig voor ons :-).

Moeder en kids doen het prima, we gaan genieten en in de komende weken houden we u natuurlijk op de hoogte van het wel en wee van deze pupjes!

Het 1e pupje is geboren, een prachtig meisje van 520 gram


De Echo

Toen Chass ongeveer 4 weken drachtig was zijn we weer naar de Echostudio gereden om een echo te laten maken.
En ja hoor, er is geen twijfel meer mogelijk, Chass is drachtig!
We waren dolblij toen we verscheidene vruchtblaasjes op het scherm zagen en zelfs... kloppende hartjes, wowww!!!


De Dekking

Donderdag 15 nov. was het dan eindelijk zover: ik kreeg groen licht van de dierenarts dat ik kon vertrekken voor de dekking. Samen met een vriendin (en met Chass;-)) stapte ik in de auto en diezelfde dag kwamen we aan in Leipzig. Na ons te hebben geinstalleerd in het pension waar we 2 nachten zouden blijven, konden we Abraxas en zijn eigenaar Barbara eindelijk ontmoeten. De ontmoeting tussen Abraxas en Chass verliep prima. Chass zag het direct zitten met deze knappe man en binnen een paar minuten was de dekking een feit. Op vrijdag en zaterdag werd de dekking nog eens probleemloos herhaald.

In de drie dagen dat we in Leipzig waren hebben we Abraxas goed leren kennen:
Wat een fan-tas-tische hond is het! Vol zelfvertrouwen, open en spontaan, vriendelijk, met een natuurlijk overwicht en wàt een werklust zit er in die hond! Natuurlijk wisten we wel dat Abraxas een bijzonder grote werkwilligheid heeft, dat hij op jonge leeftijd al een flink aantal werkcertificaten heeft behaald en dat hij voor zijn karaktertest maar liefst de volle 100% (!) scoorde. Zijn fantastische karakter is ook juist de reden dat we hebben gekozen voor Abraxas maar het is wel heel erg fijn dat alles wat je hebt gehoord en gelezen over de hond direct bevestigd wordt op het moment dat je hem in levenden lijve ziet en je meteen zeker weet dat je wat dat betreft de goede keuze hebt gemaakt.
Barbara heeft de tijd genomen om ons uitgebreid te vertellen over zijn karakter, zijn gedrag, leuke anekdotes die ze samen hebben meegemaakt en ons geinformeerd over alle trainingen en seminars die ze met hem volgt en we waren diep onder de indruk. Abraxas gaat overal mee naar toe, is super sociaal en is niet alleen fysiek maar ook mentaal een zichtbaar "sterke" hond: evenwichtig, vriendelijk en zelfbewust.
We zijn echt enorm in onze nopjes dat Barbara heeft ingestemd met een dekking en kunnen nu alleen nog maar hopen dat de pupjes qua karakter veel op hun vader zullen lijken. Over 4 weken zullen we de gebruikelijke echo laten maken zodat we dan hopelijk kunnen melden dat Chass echt drachtig is en tot die tijd.... fingers crossed!!!


C. van der Sijs